Deze outfits zijn opvliegerproof

Coltruien draag je al maanden niet meer en die nieuwe jurk blijkt helemaal niet handig als je een opvlieger hebt. Bovendien komt een opvlieger altijd ongelegen. Heb je je net aangekleed, zit je aan de koffie en is het weer zover. Je zou het liefst alles weer uittrekken. Welke outfits kun je het beste dragen?

(meer…)

Supplementen ja of nee

Of je nu in de overgang bent of niet, je gezondheid is je kapitaal. Tijdens de overgang vraagt dit soms om net een beetje extra. Supplementen kunnen overgangsklachten een beetje verlichten, maar gezond eten en regelmatig bewegen is de basis.

(meer…)

Welke magnesium bij overgangsklachten? 

Magnesium is een belangrijk mineraal, niet voor niets wordt het ook wel ‘de levensvonk’ genoemd en dat is natuurlijk niet zomaar. Magnesium is betrokken bij allerlei biochemische reacties in je lichaam en heb je nodig in iedere cel van je lichaam. (meer…)

Wanneer naar de huisarts met overgangsklachten? 

De overgang is een natuurlijk proces waar iedere vrouw zo rond haar vijftigste mee te maken krijgt. Je kunt er nauwelijks iets van merken, maar er kunnen je ook alle mogelijke overgangsverschijnselen treffen die leiden tot klachten. Wanneer stap je met een klacht ten gevolge van de overgang naar een huisarts?

(meer…)

Hoe kun je angst tijdens de menopauze verminderen?

Angst is een van de symptomen van de menopauze. De meeste vrouwen denken dat de menopauze het teken is van ouder worden. Daarom zien ze deze verandering als het slechtste deel van het leven. Ze kunnen zich gespannen en angstig voelen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken wanneer de menopauze op je afkomt.

(meer…)

Testen of je in de overgang bent: hoe werkt dat?

Testen of je in de overgang bent

Rond je 50e levensjaar is het zover: de overgang staat voor de deur. Hoe weet je of de overgang bij jou begonnen is? Als je last begint te krijgen van overgangsklachten is dat natuurlijk al een duidelijk teken. Daarnaast zou je een overgang test kunnen doen. Maar hoe werkt dat, is de uitslag betrouwbaar en heeft het eigenlijk wel zin om te testen op de overgang?

Meer over de overgang testen →

Afvallen in de overgang

Afvallen en overgang

De overgang gaat gepaard met aardig wat veranderingen. Helaas merk je dat ook op de weegschaal: veel vrouwen komen in deze periode een paar kilo aan, terwijl hun eetpatroon niet eens verandert! Niet dat lijnen helpt – het lijkt wel of je lichaam die extra pondjes met man en macht vasthoudt. Wat is er aan de hand? Waarom is afvallen in de overgang zo’n drama?

Lees meer over afvallen tijdens de overgang →

Boeken over de overgang

Boeken overgang

Kennis is macht. Lezen over de overgang is dus nog helemaal niet zo’n slecht idee; hoe meer je weet over deze periode, hoe beter je je erop kunt voorbereiden. Bovendien vind je in boeken over de overgang vaak veel herkenning (gedeelde smart is halve smart!), nieuwe inzichten en goede tips. Deze boeken zijn wat ons betreft onmisbaar op je nachtkastje.

Bekijk verschillende boeken over de overgang →