Boeken overgang

Boeken over de overgang

Kennis is macht. Lezen over de overgang is dus nog helemaal niet zo’n slecht idee; hoe meer je weet over deze periode, hoe beter je je erop kunt voorbereiden. Bovendien vind je in boeken over de overgang vaak veel herkenning (gedeelde smart is halve smart!), nieuwe inzichten en goede tips. Deze boeken zijn wat ons betreft onmisbaar op je nachtkastje.

  1. De overgang, het no-nonsense handboek (aff.) – José Rozenbroek & Jos Teunis (2016)

Ben je op zoek naar de nuchtere feiten over de overgang, dan is dit een topper. Geen zweverige verhalen of vreemde huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, maar praktische informatie. Oók op het gebied van hormoonvervangende therapie. De auteurs gingen in gesprek met artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen, maar putten ook ervaring uit hun eigen overgangsperikelen. Het resultaat: een boek vol herkenbare situaties maar ook wetenschappelijke inzichten en fijne tips.

  1. Te lijf, kunst van het mooier ouder worden / I’M Lijfboek (aff.) – Isa Hoes & Medina Schuurman (2018)

Heerlijk toch, dat BN’ers gewoon ook worstelen met de overgang? Actrices Isa Hoes en Medina Schuurman weten er alles van en delen dan ook al hun overgangsklachten met je. Van lichamelijke ellende tot gedoe met opgroeiende kinderen en carrières. De interviews voegen serieuze en professionele informatie toe, waardoor het een lekker leesbaar en toch compleet boek wordt.

De opvolger I’M Lijfboek (aff.) is meer praktisch ingesteld en draait om (geestelijke) gezondheid en ontspanning. In dit boek vind je recepten, oefeningen en andere tips om de overgang relaxter door te komen.

  1. Alles wat je moet weten over de overgang (aff.) – Saron Petronilia (2014)

Zoek je leesvoer over de overgang met een wat meer spirituele inslag, dan is dit een goede tip. De boodschap van de auteur: vrouwen in de overgang beginnen met levenswijsheid aan de tweede helft van hun leven. Het boek wil een gids zijn om vrouwen door alle veranderingen rond de overgang te leiden. Hierbij is er aandacht voor de lichamelijke kant, maar ook zeker voor de geestelijke en psychologische kanten in dit proces. Ook seksualiteit, schoonheid en relaties komen aan bod. Petronilia heeft nog een boek over de overgang geschreven: Alles over werken tijdens de overgang (aff.) (2017).

  1. Hormoonbalans voor vrouwen (aff.) – Ralph Moorman (2015)

De overgang is één grote hormonale achtbaan, en laat Ralph Moorman nou expert zijn op dit gebied! Het Hormoonfactorprogramma van deze coach is bekend in binnen- en buitenland. Het boek behandelt allerlei klachten, niet alleen op het gebied van de overgang, maar ook als het gaat om andere typische vrouwen-issues. Moorman geeft tips op het gebied van voeding, beweging en supplementen. Fijn boek voor wie geïnteresseerd is in de enorme invloed die hormonen op je lijf hebben.

  1. Oomen stroomt over (aff.) – Francine Oomen (2017)

Francine Oomen ken je als de succesvolle auteur van de jeugdboekenserie ‘Hoe overleef ik…’. Dit boek gaat echter over haar eigen ervaringen: hoe overleef ik de overgang. Ondanks de soms pijnlijk eerlijke anekdotes leest het lekker weg, ook dankzij de leuke illustraties. Aanrader!

Ken jij nog goede, leuke, ontroerende of praktische boeken over de overgang! Deel je tips in een reactie!

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel

3 reacties

  1. De overgang, meer dan een hot flash! Van auteur Adriana SA. Een hilarische en herkenbare bundel waarin de schrijfster je meesleept door de meest voorkomende verschijnselen van de overgang. Door een hotflasher, voor de andere hot flashers.

Reacties zijn gesloten.