Hoe kun je angst tijdens de menopauze verminderen?

Angst is een van de symptomen van de menopauze. De meeste vrouwen denken dat de menopauze het teken is van ouder worden. Daarom zien ze deze verandering als het slechtste deel van het leven. Ze kunnen zich gespannen en angstig voelen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken wanneer de menopauze op je afkomt.

Dit proces is een normale overgang in je leven. Angstsymptomen tijdens de menopauze kunnen per vrouw verschillen. Dus, hoe kun je je angst verlichten? Een van de activiteiten die je kunt doen is winkelen! Je kunt bijvoorbeeld sieraden of kleding voor jezelf kopen. Daarnaast kun je ook een schoudertas heren kopen voor je partner. Hieronder vindt je enkele tips om je angst te verminderen.

Uitgaan en lachen met je vrienden

Lachen kan het beste medicijn zijn voor elke klacht. Sommige onderzoeken stellen dat lachen je kan helpen om het stresshormoon cortisol onder controle te krijgen. Dit hormoon kan leiden tot vermoeidheid, depressie en hartaandoeningen. Je kunt dus de afscheiding van dit hormoon verminderen door te lachen. Je kunt met je vrienden gaan winkelen. Pak gewoon je tassen dames en ga dineren met je geliefde. Je kunt ook een geweldige tijd hebben door comedyshows te kijken of wat boeken te lezen. Doe gewoon alles waardoor je kunt ontspannen en lachen.

Regelmatig sporten

Een andere manier om je stress te verlichten is door te sporten. Je kunt elke ochtend bij je thuis sporten. Daarnaast kun je ook naar de sportschool en je weekendtas dames meenemen. Regelmatig sporten helpt je om op een gezond gewicht te blijven. Op deze manier kun je je zelfvertrouwen vergroten en je welzijn verbeteren. Bovendien kan sporten je lichaam helpen om endorfine hormonen vrij te maken waardoor je je goed voelt. Je hoeft slechts 150 minuten per week aan lichaamsbeweging te doen. Je kunt gaan fietsen of joggen om de symptomen van angst te verminderen. De onderzoeker zei dat vrouwen die regelmatig wandelen minder stress hebben dan vrouwen die helemaal niet sporten.

Goed slapen

Sommige vrouwen ervaren wat slaapproblemen tijdens de menopauze. Als je niet genoeg slaapt, zul je snel gestrest, moe en geïrriteerd raken. Hoe los je dan je slaapprobleem op? Ten eerste moet je je aan een bedtijd routine houden. Je moet elke dag op hetzelfde uur naar bed gaan en opstaan. Dan moet je je slaapkamer donker en stil houden. Slapen in de donkere kamer kan de kwaliteit van je slaap verbeteren. Bovendien moet je de inname van cafeïne in je dieet verminderen.

Een holistische behandeling ondergaan

Om je angst te verlichten, kun je een arts of een therapeut raadplegen. Zij kunnen je adviseren om in therapie te gaan. Daarnaast kun je wat meditatie-oefeningen doen. Mindfulnesstraining doen is een van de meest effectieve manieren om je stress aan te pakken. Ademhalingsoefeningen helpen je ook om je angstniveau onder controle te houden. Wanneer je je gestrest voelt, kun je diep ademhalen en vertragen. Daarnaast kun je een massage krijgen om spierspanning te verminderen. Het massage proces is de manier om het niveau van het hormoon cortisol te verlagen. Bovendien verhoogt het het hormoon oxytocine niveau.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel