Lang ongesteld

Lang ongesteld in de overgang

Tijdens de overgang gaat de menstruatie rommelen. Vaak is dit een van de eerste symptomen die de overgang aankondigen. Je cyclus kan langer of korter worden. Maar ook de menstruatieduur zelf kan veranderen. Was je vroeger bijvoorbeeld maar drie dagen ongesteld, tijdens de overgang kun je veel langer blijven bloeden. Waarom is dit en moet je met deze klacht eigenlijk naar de dokter?

Langer menstrueren tijdens de overgang

Lang ongesteld in de overgang is een veelgehoorde klacht. Maar wat versta je onder lang? Een ‘normale’ menstruatie duurt zo’n vijf dagen. Tijdens de overgang kan die periode zich dus uitbreiden. De duur van de langere menstruatie kan variëren. De ene vrouw is een week ongesteld, bij de ander kan het zomaar twee weken aanhouden.

Overigens kan je ook juist korter ongesteld zijn tijdens de overgang. In plaats van vijf dagen, ben je er met een dag of twee al vanaf. Wat ook veel voorkomt is een afwisseling tussen deze twee varianten. De ene keer ben je korter ongesteld, de andere keer veel langer dan normaal. Kortom: er is geen peil op te trekken. Helaas hoort dit allemaal bij de overgang.

Waarom ben je langer ongesteld in de overgang?

Heel kort of juist langer ongesteld zijn in de overgang heeft alles te maken met de afname van de hormoonproductie. In aanloop naar de menopauze vermindert de aanmaak van oestrogeen en progesteron. Deze hormonen regelen tijdens je vruchtbare jaren je menstruatiepatroon. Oestrogeen zorgt voor de opbouw van het baarmoederslijmvlies, progesteron voor de afstoot van het slijmvlies. Als je minder van deze hormonen aanmaakt, raakt dit proces dus ontregelt. Uiteindelijk stop je helemaal met menstrueren. Je allerlaatste menstruatie is je menopauze.

Andere menstruatieklachten tijdens de overgang

Naast langdurig ongesteld zijn tijdens de overgang, kun je te maken krijgen met nog meer menstruatieklachten, zoals:

 • Heviger ongesteld zijn. Veel vrouwen klagen over het verliezen van grote bloedstolsels. Dit maakt ongesteld zijn heel erg lastig omdat je eigenlijk steeds in de buurt wil zijn van een toilet om de boel te verschonen.
 • Afwijkende kleur van het menstruatiebloed. Je verliest dan bijvoorbeeld een roestbruingekleurde afscheiding in plaats van ‘echt’ bloed.
 • Meer last van pms-klachten (zoals pijnlijke borsten, hoofdpijn of stemmingswisselingen) of menstruatiepijn.

Wanneer naar de dokter?

In principe is korter, langer of heviger ongesteld zijn in de overgang niet iets bijzonders. Ben je vaker wel dan niet ongesteld, of verlies je steeds heel veel bloed, meld je dan wel even bij de huisarts. Door het aanhoudende bloedverlies loop je het risico op bloedarmoede. Bovendien kan langdurig bloedverlies ook het symptoom zijn van een andere aandoening, zoals een poliep of een vleesboom.

Ga ook naar de huisarts als je ineens weer bloed verliest na de menopauze (dus nadat je minimaal een jaar niet meer ongesteld bent geweest).

Langdurige menstruaties in de overgang behandelen

Ben je steeds lang ongesteld in de overgang en belemmert dit je in je functioneren? Dan kun je met je huisarts of gynaecoloog bespreken of hier iets aan te doen is. Een paar opties:

 • Hormoontherapie kan helpen bij overgangsklachten als een onregelmatige of hevige menstruatie.
 • Ontstekingsremmende pijnstillers, zoals ibuprofen, kunnen hevig bloedverlies verminderen.
 • De gynaecoloog kan poliklinisch je baarmoederslijmvlies verwijderen. Hierdoor behoud je wel je baarmoeder maar verminderen de menstruatieklachten sterk.

Bij al deze opties heb je een (kleine, maar toch…) kans op bijwerkingen/complicaties. Hormoontherapie is echter beter dan de pil (door)slikken tijdens de overgang. De anticonceptiepil wordt namelijk afgeraden aan vrouwen die ouder zijn dan 50 vanwege het verhoogde risico op ernstige bijwerkingen!

Geen zin in kunstmatige medicijnen? Natuurlijke middelen kunnen je lichaam ook ondersteunen bij overgangsklachten. Je zou kunnen kijken of dit je menstruatiepatroon wat normaliseert.

Blijf in ieder geval gezond eten tijdens de overgang. Zorg er vooral voor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt om ijzertekort door overmatig bloedverlies te voorkomen.

Bronnen en referenties
*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel

80 reacties

 1. mijn huisarts zegt dat ik 4 jaar al in de overgang bent maar ik ben nog steeds ongesteld stip op tijd maar ik heb alle klachten wat daar bij hoort maar hoe kan dat gr m

 2. Ik ben nu al vanaf 2 april zwaar ongesteld, dat is al 16 dagen!! Niets een periode met rust, gewoon vol op vloeien met grote stolsels. Als ik zo naar mijn voorraad pluggen kijk heb ik al zeker 50 super plus tampons gevuld en 20 super tampons. Hoop echt dat het snel gaat stoppen!!!

  • Ik heb hetzelfde probleem, wordt er behoorlijk onzeker van, altijd bang om.door te lekken.
   Hoop dat dit snel voorbij gaat.

  • Wanneer is het overgegaan? Ik heb precies hetzelfde! Maak me wel zorgen soms: nog nooit gehad en hoe weet je nu of je geen vleesboom hebt ofzo?

 3. M.G. ik heb dit een keer 6 weken aan 1 stuk gehad, daarna werd het gelukkig weer normaal 1 x per maand, maar ik kan je vertellen, stroomde leeg met veel stolsels enz…nu ben ik al bijna 7 weken overtijd, dus hopelijk eindelijk ervan af…maar dat zal wel niet en wordt ik het volgende week weer gewoon.
  Maar er komt ooit een einde aan, zijn veel meer klachten, maar ben nu sinds 1 maand vitaminen aan het slikken en een pilletje voor de overgang, ik moet zeggen voel me stukken beter.
  Had echt pijn over mijn lichaam of ik een bootcamp gedaan had, mijn bloed was ook niet goed, vitamine D tekort, dus laat die zon eindelijk maar eens komen

  • Wat voor pilletje krijg je dan voor de overgang?
   Ben ook al 3 weken aan het vloeien. Voel me slap en moe ondanks de ijzertabletten.

 4. Soms weken niets dan 3 weken rommelt het overdags minder dan denk je dat het over is en s’avonds ineens volop.

 5. ik ben nu al zeker 7 jaar in de overgang ben juist gestopt met de anticanceptiepil imdat ik tijdens het slikken ook ongesteld werd. vorig jaar werd ik soms na 2 weken weer ongesteld maar meestal is het een dag of 3 en wordt het minder of is helemaar weg.
  nu ben ik al 7 dagen flink ongesteld voelt het ook flink lopen en dan is alsof je doorgelekt bent durf bijna niet lang van huis te zijn omdat ik dan bang ben dat ik niet naar de wc kan om me te verschonen. het is zo hevig, het zijn niet zoveel stolsels als jullie beschrijven maar bij mij is het helder rood bloed. ik ben al sinds mijn 12e ongesteld maar heb het nog nooit zo hevig gehad.
  ben wel blij dat ik lees dat er meer vrouwen zijn die zolang ongesteld zijn.

  gr. Tags

 6. Hallo meiden,

  ik ben 51 jaar , werd op mijn 12e voor het eerst ongesteld en op mijn 18e begon ik met de pil. Ik heb twee prachtige kinderen gekregen. Toen ik 48 jaar was, merkte ik dat mijn menstruaties heviger werden en stelde het dus wel eens uit. Toen ik 50 werd kreeg ik last van hoge bloeddruk en mijn huisarts adviseerde mij om de stoppen met de pil. In januari ben ik toen gestopt en werd mijn menstruatie regelmatig (1 x per 4 weken), maar ook heftiger. Vanaf september 2015 werd het onregelmatiger. Had last van contactbloedingen (bruine vloed) volgens de huisarts. Ik liep alle dagen met een inlegkruisje om voor de zekerheid. Na een paar maanden ben ik naar de ha gegaan en zei adviseerde om voor een jaar weer de pil te gaan slikken, om van die tussentijdse bloedingen af te komen. Ik dacht de menstruatie weer te kunnen regelen, maar de tussentijdse bloedingen bleven niet uit. Zij heeft me toen naar de gynaecoloog gestuurd, maar deze kon niet vinden wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze bloedingen. Hij zag wel 3 vleesboompjes in de baarmoederwand, maar dat kon geen kwaad volgens hem. Vervolgens kreeg ik pijn aan mijn bovenbeen en mijn ha dacht aan trombose en moest ik de pil weer staken. Achteraf was het gelukkig een aderontsteking. Toch heb ik besloten om de pil niet meer te slikken. De afgelopen 2 keren zaten er ook dikke stolsels tussen. (Deze voel je gewoon naar buiten komen) Zowel overdag als ’s nachts droeg ik Always Night om er maar zeker van te zijn, dat ik niet zou doorlekken. Afgelopen maandag werd ik weer ongesteld; de woensdag en donderdag waren het hevigst. Zaterdagochtend dacht ik dat het over was, maar ’s avonds was het weer bingo. Mijn man zegt , als ik weer eens mopper, dat hij er niets aan kan doen en dat is ook zo, dus ik moet er maar mee dealen. Gelukkig ben ik huisvrouw en heb altijd een toilet in de buurt, maar ik kan niet wachten tot ik niet meer ongesteld word. Ik zeg wel eens voor de gein: “Ik wou dat ik een jongetje was”. En dat meen ik nog steeds.

  • Vreselijk voor je!
   Dit is echt niet leuk!
   Ik ben nu ook al 13 dagen ongesteld. Kan wel janken.
   Wat moeten we nu doen he?

   Groet Diana

   • hier net zo net 51 half jaar niets gehad stiekem blij maar half juli begon t weer ene keer niets meer dan een roze toilet papiertje andere keer bijna een emmer nodig.. dan 3 dagen even niets om vervolgens weer vrolijk door te gaan nog steeds tis verdorie al oktober.. overgang prima hoort erbij maar dat vloeien ik heb koppijn ben slap en voel me erg onzeker ja ik werk ook nog stel je hebt zo.n oeps moment op je werk .. vreselijk.. wanneer moet je naar de huisarts.. want volgens mij gooit hij enkel met pillen en dat wil ik niet .. grz Lucia

  • Ik geloof niet dat vleesbomen geen kwaad kunnen.heb ze jaren geleden weg laten halen omdat ik erg bloedde.heb dat nu weer.al 2 weken.as dinsdag toch ff naar de arts.langdurig bloedverlies is nooit goed…miss overgang OF vleesbomen.allebei zeer vervelend!!!

 7. Ik ben radeloos.
  Sinds 3 jaar in de overgang.
  8 maanden niet ongesteld geweest, 27
  Mei 5 dagen en nu sinds 1 juli al. Dus 13 dagen en het houdt niet op.
  De huisarts zegt dat het bij de overgang hoort.
  Maar ik word er zo onzeker van. Denk dat er iets mis is.
  Wat zouden jullie doen??

  Groet Diana

 8. Ik lees jullie verhalen en lees niet dat jullie ook pijn in de baarmoeder hebben ..is er iemand bekend mee .echt krampen die naar de rug trekke

   • Ja ik heb t onder in de rug en een soort van spierpijn in mijn rechter boven been kan ook in de lies zijn of heup kan er niet echt mijn vinger op leggen maar voel me 10 jaar ouder dan ik ben.

 9. Wat een herkenbare verhalen. Ik ben nu al sinds 13 juli ongesteld en het houdt maar niet op. Volgend weekend gaan we op vakantie dus ik hoop toch echt dat het dan over is. Ik heb nog nooit zoveel en zulke grote tampons gebruikt en dan nog op tijd naar de wc om doorlekken te voorkomen. En het wordt ook niet minder.

 10. Vsnmorgen naar de huisarts gegaan. Sinds vorige week veel bloedverlies. Voel me erg moe. Morgen bloed laten prikken. Vrijdag weer afspraak bij ha voor verder traject te bespreken….Novasure misschien?

 11. Zo zeg wat een verhalen. Het zou een houvast zijn als je ook je leeftijd wil noemen. Ik ben net een paar dagen veertig. Het is voor mij nu de negende dag dat ik flink ongesteld ben. Vandaag drie keer doorgelekt. Vers rood bloed en het einde is volgens niet in zicht. Zojuist maar met de huisartsen post gebeld want ik vertrouw het niet echt. Eerst maar eens buikpijn misselijk of grauw aanzien en anders maar afzien tot na het weekend. Toch blij dat er internet is en dat gelukkig meer ‘gelukkigen’ hun verhaal doen. Ik voel me zo toch wat minder onzeker en wat meer gerustgesteld. Ik hou de lezers op de hoogte op dit forum. ( Als ik het kan terugvinden…) Past mo.

 12. Ook ik (53) heb hevig bloedverlies en veel pijn, waarschijnlijk ook vanwege vleesbomen in mijn baarmoeder. Soms kan ik maar een half uur met een superplus OB tampon doen. De gynaecoloog gaf mij drie opties:

  – Baarmoeder eruit (herstelperiode 6 weken)
  – Grote bloedvaten naar de baarmoeder ‘onklaar’maken door bolletjes erin te schieten (ook 6 weken herstel)
  – Pillen (cyklokapron) om het hevige bloedverlies minder te maken.

  Ik heb voor het laatste gekozen. Zodra de menstruatie hevig wordt slik ik de pillen 3x daags. Het helpt goed, ook minder buikkrampen daardoor.
  Ik voel me ook een stuk zekerder omdat ik weet dat ik niet ga doorlekken.

 13. Nu al 5 weken aan het bloeden waarvan de laatste 2 hevig! Tampon superplus en extra maandverband. De tampon houdt het soms net een halfuurtje vol waarna ik maar even op het toilet blijf zitten want dan stroomt het eruit net grote stolsels. Van de huisarts een progesteron kuurtje gehad van een week maar bleef gewoon bloeden wel minder hevig. 3 dagen geleden heb ik de laatste tablet ingenomen en sinds vandaag is het weer zo erg dat ik in 4 uur tijd al 20 tampons heb verwisseld. Toch maar de huisartsenpost gebeld en nu weer een hormoon kuurtje voor 10 dagen en advies om toch maandag weer een afspraak te maken bij mijn eigen huisarts. Ik ben nu 42 jaar en ben er zo klaar mee! Heeft iemand dit ook meegemaakt en tips?

  • Hallo Juut ik heb het zelfde ik ben al 4 weken ongesteld en hetftig ook dit is niet de eerste keer dat het zo is deze hele jaar heeft mijn ongesteld gewoon een maand of 5 weken of minstens 3 weken geduurd elke keer ik ben bij de huisarts geweest zij heeft niks gedaan zij zij mischien ben je in de overgang en ze stuurde mij gewoon weer naar huis????Deze laatse week is het alleen maar erger geworden met de pijn en alles ik denk dat ik toch weer even bij de huisarts langs moet ik hoop dat zij deze keer wel wat aan doen ik kan zo niks ik durf niet meer uit huis binnen een paar minuten moet mij al veschonen ????

 14. Ik ben nu al 6 weken ongesteld!!! Vandaag weer heel veel stolsels. Echt erg. Wat een ellende. Daarnaast ook steeds diarree. Ben blij dat ik lees dat veel meer vrouwen hier last van hebben want het maakt je wel onzeker!

 15. Ik ben 53 en heb nog steeds heftige menstruaties met stolsels en soms wel twee weken lang! De huisarts heeft mij de pil voorgeschreven om de menstruatie tegen te houden (gewoon doorslikken). Ik geef trainingen en moest soms wel ieder half uur weglopen naar het toilet om te verschonen, de groep in opperste verbazing achterlatend. Ik kon mijn werk gewoon niet meer uitoefenen! De pil helpt echter ook niet, het komt er gewoon doorheen!
  Het komt soms plots opzetten, geen vaste cyclus en laatst zat mijn hele bed vol; kon ik middenin de nacht mijn bed nog verschonen! Ik word het zó zat, vooral als je overal op internet leest dat de menstruatie met 50- 51 jaar meestal voorbij is. Nu, bij mij niet! Ik word er ook onzeker van, durf gewoon niet meer zonder tampon te lopen; stel dat het weer plotseling begint?!

  • Je kan denken aan de novasure. Dan branden ze de binnenkant van je baar moeder. Wordt niet meer ongesteld. 80% werkt, bij 20% werkt het niet. Ik ga het binnenkort ook laten doen. Heerlijk, nooit meer ongesteld. Ze doen het alleen bij vrouwen die ouder zijn, rond de 50. Je mag niet meer zwanger worden.

   • Hallo Marion, las net je reactie van al weer even geleden. Ik was nieuwsgierig of je het inmiddels had laten doen, en of dat”branden” pijnlijk is ?
    Groeten Karin

  • wat een ellende zeg! Je wordt er zo onzeker van ook. Hier ook al zo’n 3 weken na elkaar ongesteld met soms een paar dagen niet. Dan denk ik: ha, het is over. Maar prompt begint het weer! Een paar weken geleden was ik aan het werk en lekte ik aan alle kanten door, voelde me behoorlijk ongelukkig.

  • Ik heb hetzelfde probleem! Maar ik gebruik nu tena lady’s. Ja, echt! (Met 5 1/2 druppel op de verpakking afgebeeld) En die doen hun werk fantastisch! Kunnen een liter urine opvangen,als het moet zeg maar! Ik gebruik ook super plus tampons plus dit maansverandering. Dag en nacht. Het neemt veel onzekerheid weg. Maar het is wel goed waardeloos dit gezeur. Ik wil geen hormonen want daar reageer ik helemaal niet goed op. Probeer via de homeopathie de oplossing te vinden.

  • Ik ben (bijna) 56 en menstrueer nog als een dolle! (Veel) te frequent en veel te heftig en veel te langdurig. Kon vorige zomer niet eens van de zee terug naar mijn badlaken op het strand teruglopen zo der een bloedrood spoor achter te laten. En wat doe je dan met al die “overvolle” superplus tampons? Vreselijk! ‘k Zie op tegen komende zomer, want er is sinds vorig jaar weinig veranderd!

 16. Sja wat moet ik nu zeggen he. Zelf lees ik de verhalen en vind het heel akelig voor iedere vrouw die daar nu doorheen gaat. Zelf heb ik al meer dan 40 jaar (!) zulke heftige bloedingen, stolsels , niet kunnen lopen, heftige pijnen tot braken aan toe, zeer lange menstruatie, altijd zware bloedarmoede, enzovoort, tijdens mijn menstruatie. Nooit kunnen werken. Nooit een pensioenopbouw gehad. Altijd aan de zijlijn gestaan, omdat ik veel vrouwen tegenkwam die mijn probleem niet begrepen. Want…niet herkenbaar voor hen, op dat moment. De medische wereld heeft werkelijk van alles geprobeerd , om me te helpen. Helaas…mijn hormonen breken letterlijk overal dwars doorheen. Eén en ander verwijderen durven ze ook niet aan. Nu zit ik kennelijk in ‘de overgang’. Wat ik ervan merk, is dat ik heel af en toe een opvlieger heb. Maar die zijn inmiddels alweer twee jaar verleden tijd. Ongesteld? Nog steeds ! Ben nu 53 jaar. Hopelijk houdt het echt eens op. Elke keer als ik klaar ben met menstrueren, moet ik overnieuw beginnen. Met sporten, met in een ritme komen, met huishouden….noem maar op. Elke maand opnieuw. Daarmee leef ik al jaren in een , door mijn lichaam opgelegd, ritme. Toch ben ik nog steeds blij dat ik een meisje ben. Vreemd, maar dat klopt helemaal. Ooit ooit stopt dit. Man wat zal ik dan een tijd krijgen ineens !!!!

 17. Ik ben 46 en heb al een tijdje overgangsklachten maar meer op het geestelijke vlak. Ik heb 12 jaat geleden ook een postnatale depressie gehad en dit schijnt hetzelfde proces te zijn. Slecht slapen, nachtelijk zweten en heel onrustig zijn. En op het moment maak ik me overal bezorgd over. Ik heb het idee dat het erger word wanneer ik ongesteld ben. Ik voel me down. Misschien dat er iemand is die deze depressieve klachten herkent? Ik voel me soms zo alleen staan.

  • Hallo Karin,
   Heel herkenbaar jouw klachten. Ik ben 42 en kamp ook met overgangsklachten. Soms is het weer een tijdje wat regelmatiger, maar sinds een jaar heb ik lange aanloopperiodes voordat mijn menstruatie eindelijk goed doorbreekt. Met het gevolg dat de klachten die jij beschrijft ook vaak langer aanhouden. Bij mij uit zich dat in een angstig gevoel, onzekerheid, onstabiel qua emoties, moeilijk in slaap kunnen komen en daarna drijfnat van het zweet wakker worden. Na de menstruatie zijn deze symptomen veelal weg, maar vaak kan ik door mijn emotionele instabiliteit en mijn bezorgdheid enkele weken later al weten dat mijn volgende menstruatie eraan zit te komen.

 18. ik ben 47 en ben nu in de zesde week van mijn menstruatie. De eerste week begon het rustig aan daarna twee weken met grote stolsels en zware bloedingen. Bij de huisarts toen een provera kuur van 10 dagen gekregen. Daar werd het wel iets rustiger van maar het stopte de bloedingen niet. Na afloop van de kuur begon alles weer van voren af aan. Volgende week heb ik een afspraak bij de gynaecoloog om te kijken of er een oorzaak te vinden is. Ik heb misschien wel een tip voor jullie, Herderstasjethee. Ik ben daar op advies van een accupuncturiste die ook natuurgeneeskundige is mee begonnen. Ik mag daar 6 koppen van op een dag, ik verdeel het netjes over de dag en neem ’s nachts een beker mee naast mijn bed. En je gelooft het niet, al 36 uur geen bloedingen meer. Vanmorgen had ik zin in een kop ‘gewone’ thee en het was weer raak. Je kan herderstasje bij een natuurwinkel kopen, ze moeten het meestal wel eerst bestellen.

   • Zelf plukken kan ook, in gebieden waar geen auto’s komen en geen honden worden uitgelaten. Ik doe veel aan wildplukken en heb ook een enorm lange menstruatie: al ruim 6 weken en met veel stiksels en bloedvolume. Ik ga zeker het herderstasje eens proberen. Super tip!

 19. Ik ben in sept 42 jaar geworden en ik heb nu al een paar maanden dat ik tussen de menstruaties door een bruin goedje verlies dat op oud bloed lijkt maar een beetje slijmerig uitziet. Niet zo lekker praatje, en het ruikt ook sterk. Daarnaast voel ik me vermoeid ondanks dat ik 8u slaap per nacht, nooit wakker word. Ik heb wel dat mijn haar veranderd is. Had ik vroeger stijl haar, sinds een aantal jaren heb ik slag in mijn haar. Doordat ik ook nachtdiensten werk is het voor mij heel moeilijk in te schatten of de vermoeidheid en het sjacharijnig zijn komt door mijn onregelmatige werk of door een evt. overgang. Ik herken wel veel symptomen als ik het allemaal lees. Enig idee of het verstandig is om eens een supplement bij de drogist te gaan halen om me wat vitaler te laten voelen? Ik sport 2x per week vrij intensief maar ik sta in de sportschool gewoon te gapen!

 20. Wordt binnenkort 54 jaar en ben ook al bijna 6 weken achter elkaar aan het menstrueren. Heel veel en heftig. Morgen kan ik terecht voor een echo. Heel fijn, want ik merk dat ik me ongerust maak, de ongerustheid heeft ook wel een reden. Net een familielid verloren aan kanker. Hopelijk valt het mee en kan er wat aan gedaan worden. De pil slikken wil ik niet meer, dat lijkt me niet de oplossing. Morgen maar afwachten wat er uit de echo komt en hopelijk hoef ik niet lang op de uitslag hiervan te wachten.

 21. Dames,
  Ik ben nu 56 en heb nog steeds last van tussentijdse bloedingen.
  Ik word er niet goed van en net als jullie moet ik er op bedacht zijn dat ik altijd tampons én mvb in mijn tas heb!
  Óók ik had erge last van langdurige en hevige bloedingen.
  Ook kreeg ik last van extreme bloedarmoede die niet op te lossen is met de reguliere dosis. Dus de extreme vermoeidheid van sommige dames hier boven vermeldt zou zo maar het zelfde kunnen zijn.
  De gynaecoloog besloot om provera tabletten voor te schrijven.
  Dat is een chemische curetage en duurde ongeveer drie weken.
  Klinkt niet erg geweldig maar het hielp wel.
  Nu ben ik weer een aantal maanden verder en begint het weer overnieuw!
  Maar gelukkig niet zo erg als voorheen.
  Nou ja, het helpt in iedergeval te lezen dat ik niet de enige ben.
  Ik wens onszelf veel sterkte toe!

 22. Dag allemaal,
  Nu ik dit allemaal lees voel ik me een beetje gesterkt. Ben dus niet de enige die met al deze klachten rondloopt. Ik ben 47 en menstrueer al vanaf mijn 8e jaar. Nu ook al lange perioden van hevige bloedingen dan een weekje niet en begint het weer van vooraf aan. Loop altijd met extra ondergoed in mijn tas en ben inmiddels een grootverbruiker van mvb en tampons. Kost een vermogen zo onderhand. Ik voel me lusteloos moe en ondanks meermalen een opfrissertje heb ik het idee dat ik mezelf ruik. Ik heb 24/7 krampen en slaap er amper door. Ook veel last van diarree.

 23. Dus ik ben niet de enige. Ik ben op een haar na 54 en menstrueer sinds mijn 10e. Ik weet dat je daardoor later in de overgang kunt komen, maar 54 is best laat, dacht ik. Na jaren een zeer onregelmatig patroon gehad te hebben, ging ik anderhalf jaar ineens over op een zeer heftig (de mvb en tamponindustrie was blij met mij) en zeer regelmatig patroon. Sinds mei ben ik niet meer ongesteld geweest, maar nu begint het hele feestje weer vrolijk opnieuw, merk ik. Ik zou haast wensen dat er een pil was om in de overgang te komen. Maar ik zie dat er een aantal oplossingen zijn die niet allemaal even goed werken of best heel ingrijpend zijn. De rit uit zitten? Laat die rit alsjeblieft nog maar heel kort zijn.

 24. Ik ben 56 en menstrueer elke maand wel meer dan 14 dagen heel heftig, maand in maand uit nauwelijks pauzes.
  Pijn in de onderrug wanneer ik menstrueer. Zeer moe ondanks ijzer aanvoer.
  Verschrikkelijk. zucht kreun zucht. maand verband en tampons helpen soms niet eens ik moet me dikwijls verschonen. Ik heb altijd extra kleding bij me.
  Ik denk eraan gewoon weer de pil te gaan slikken zodat de menstruatie stopt of verminderd,
  Maar mijn moeder heeft op 76 jarige leeftijd borstkanker gehad (genezen verklaard is nu 85), en het schijnt dat de pil op mijn leeftijd een verhoogde kans op kanker geeft dus dat houdt me tegen.
  Ook veel bloedstolsels aanwezig iedere keer.
  Tja ik ga maar door en hoop dat het nu gauw stopt.

 25. Ik ben 54 jaar en sinds 2 weken hevige buikkrampen vooral. Ook ongesteld al die tijd maar dat valt erg mee. Ha zegt dat ik de overgang in ga. Maar vooral de druk in mijn buik en op mijn schaambeen zijn behoorlijk. Voel me 20 kg zwaarder. Iemand hier ervaring mee ?

 26. Ik ben net 47 jaar door toedoen van medicijnen al een ongeveer 3 jaar in een soort van overgang. Sinds ik in 2007 ben “geringd” , is mijn menstruatie hevig en pijnlijk en maar 5 à 6 dagen. Voor de menstruatiepijn gebruik ik naproxen in combi met paracetamol, moet zeggen het werkt voor mij goed. Ik gebruik sinds 1 jaar Ymea voor het nachtelijk zweten en de opvliegers. Ik ben diabeet en heb dystrofie in mijn voeten waar ik zware medicijnen voor gebruik. Sinds begin december vorig jaar is mijn maandcyclus van slag. 9 december voor 2 dagen ongesteld geweest en de 27e weer ongesteld voor 10 dagen en nu al 4 dagen “over tijd” en pijn in mijn buik. Als het weg blijft gaat de vlag uit, van mij mag het voor altijd weg blijven. Lieve dames ik wens ons allemaal heel veel sterkte, en kop op ze zeggen dat wij het zwakkere geslacht zijn, de mannen zouden ons maar voor 1 jaartje moeten zijn met waar onder een zwangerschap en een geboorte.

 27. Ik ben 55 en voel me zowel gesterkt, als ook gedeprimeerd door alles wat ik lees. Ik ga door eenzelfde fase van vaak en heftig ongesteld zijn. Niet bepaald bevorderlijk voor mijn humeur en mijn liefdesleven. Want dat lijdt er natuurlijk ook erg onder. Hoewel ik hier niets over teruglees bij de meesten?

  • Tja, dat lijdt er zeker onder! In mindere dagen op een handdoek, maar leuk en spontaan is anders. En als dan de dagen dat t mijnezijds wél kan is er soms zijnerzijds een kink in de kabel, want ouderdom komt met gebreken. Toch erover blijven praten!

 28. 56 jaar en al paar jaar heftig ongesteld dan weer elke maand dan weer paar maand niet soms liespijn en soms onrustige benen en buikkrampen en rugpijn lees dat hier meer vrouwen last van hebben hele opluchting 1x tabletten gehad lost eenmalig wat op dus maar afwachten zal ooit stoppen sterkte dames

 29. 48 jaar en ben nu meer dan 4 weken heel heftig aan het vloeien. Laatste dagen ook steeds heftiger krampen. Ik ga maar eens naar de HA want ga me steeds vermoeider voelen en duizelig. Durf soms deur niet uit omdat ik bang ben voor doorlekken.

 30. ik ben 54. Eind 2010 begon t te rommelen, tussentijdse bloedinkjes enz. In 2013 werd ik nog steeds regelmatig ongesteld tot april toen stopte het gewoon niet meer. Af en toe nam t wat af om vervolgens weer hevig door te gaan. Na ongeveer 3 maanden heb ik me laten doorverwijzen naar de gynaecoloog. Zij heeft een echo gemaakt en vastgesteld dat het baarmoederslijmvlies een behoorlijke dikke laag was. Dit kon niet zo blijven omdat dat daar risico’s aan verbonden zijn. Ze heeft meteen ook een stukje weefsel genomen. Ik kreeg een kuurtje van 10 dagen, waardoor de bloeding na enkele dagen stopte (wat een heerlijke week was dat zeg). 2 dagen na de kuur werd ik ’s nachts wakker. Dat de bloeding terug zou komen dat wist ik, maar niet de hoeveelheid. Ik heb mijn bed, vloerbedekking en alles daarom heen nog schoon moeten maken. Enkele dagen later weer voor controle en het zag er allemaal goed uit en ook niets verontrustends qua weefsel. Ik had de optie van een spiraaltje gekregen en dit meteen laten plaatsen. Het heeft alsnog heel lang geduurd voor ik niet of nauwelijks ongesteld werd. Zelfs nu na bijna al 3,5 jaar met spiraaltje, af en toe nog een beetje bloed. Heel veel sterkte allemaal. Hopelijk heeft iemand iets aan mijn verhaal. Blijf er in elk geval niet mee lopen, als je heftig en erg lang blijft bloeden.

 31. Hoi Petra, ik ben 46 en heb ook verschrikkelijk getobd met langdurige en hevige menstruaties. Uiteindelijk ook de Mirena. Heb jij toen last gehad van bijwerkingen zoals hoofdpijn?

  • Hoi Mar,

   Ik ben Natasja, 43, en heb al 11 jaar de Mirena omdat ik hevig menstrueer en daardoor last krijg van pijnlijke benen, onderrug en hevig bloeden. De laatste paar jaar krijg ik echter, waarschijnlijk door de Mirena, steeds meer klachten. Ik loop al een half jaar bij de fysiotherapeut vanwege nekklachten en hoofdpijn. Gedacht werd aan spanningen. Maar nu heb ik sinds een aantal weken ook lage rugpijn en pijnlijke benen erbij. De fysiotherapeut denkt nu toch dat de Mirena de oorzaak zou kunnen zijn van mijn klachten. Ik vind het lastig, want ik menstrueer nauwelijks met een Mirena, maar bijna dagelijks hoofdpijn is ook niet de oplossing , zeker niet met een eventuele overgang voor de deur.????

 32. hallo dames

  ik ben 45 en volgens dr is het overgang..met veel bloeden en vreselijke migraine aanvallen van 3- 4 dagen,
  van hem heb ik gelijk tabletten primolut 5mg gekregen,en die moet ik volgens hem constant slikken .
  dat zijn hormonen ,ik zou graag van die migraine aanvallen af willen en lage ijzer ,maar hormonen ,,heeft iemand hier me ervaring ,ik ben gewoon bang omdat ik ook antidepressiva gebruik

 33. Wat herkenbaar allemaal. Na alles gelezen te hebben vermoed ik dat ik op dit moment de jongste op dit forum ben. Ik ben net 39 geworden en sinds 2009 ontzettend veel last van mijn borsten. In 2015 begon ik om de 10 dagen te menstrueren. Naar de ha. Die vond dat ik te jong was voor de overgang. Moest aan de curettage tabletten. Na de kuur zou het beter moeten worden. Helaas om de 12 dagen vloeien. Naar de gynaecoloog. Die heeft in 2016 vastgesteld dat ik overduidelijk in de overgang zit. In 2016 is vastgesteld door de gynaecoloog dat ik geen eitjes meer heb. Sinds vorige week 1 week lang aan get vloeien geweest. 1 dag was het over en vandaag weer aan het vloeien. Mijn man is wel heel begripvol en luistert echt naar mijn klachten en is er altijd voor mij. Wil alle vrouwen die hier mee kampen heel veel sterkte toe wensen en hoop dat we snel van het vloeien afzijn.

 34. Ik ben inmiddels al meer dan driee weken ongesteld
  De eerste week hevig daarna minder en donkerder nog steeds het zelfde
  Vindt dit niet fijn ook me sexleven lijd eronder????

 35. Ik ben nu 54 en in de overgang weet niet hoelang nu, ben nu 2 wk ongesteld, al paar keer gehad dan weer normale menstruatie heb soms ook pijnlijke borsten en paar dgn voor het komt ben ik giga stuiterbal met de hormonen, mijn arme kinderen dan ????

 36. Ik ben 42 en heb een zoontje van bijna 5 jaar.
  Volgens de h.a zit ik in de pre overgang!! Ik heb nu al 36 dgn bloedverlies en wordt er gek van! Mijn humeur wordt er ook niet beter van. Ik heb enorme stemmings wisselingen… met groot onbegrip van mijn man, die nu al een paar x heeft geschreeuwd dat hij me zou wille dumpen. Totale onbegrip met regelmatig schreeuwende ruzies…..
  Voel me niet meer zeker ben aangekomen, ik voel me oud en afgeserveerd.
  Weet soms gewoon niet wat ik met mezelf aan moet…..wat hebben vrouwen t eigenlijk zwaar!!!

 37. Wow wat herkenbaar allemaal. Ik dacht even dat ik iets heel vreemds en bijzonders heb, maar ben dus niet de enige. Ik (48) ben nu 4 maanden aan het sukkelen, dan weer wel, dan weer niet, totaal geen regelmaat. Dus altijd gewapend met maandverband en tampons de deur uit. Nu is het 10 dagen echt hommeles, hevige bloedingen met stolsels. De hele dag pijn in de onderbuik die doortrekt naar mijn rug. Ben al dagen moet en lusteloos daardoor. Twee jaar geleden deed het zelfde probleem zich voor en kreeg ik van de huisarts een implanon ingebracht. Dit heeft net geen 2 jaar redelijk gewerkt en nu dus terug naar de ha om te kijken wat er nog mogelijk is, want dit hou ik geen lange tijd meer vol.

 38. wat herkenbaar, wat fijn dat ik niet de enige ben . Maar wat een toestand. Ik ben er zo klaar mee. Denk je eindelijk dat je wat aan je zelf toekomt heb je deze ellende. begin van de vakantie liep ik echt helmaal leeg, en wat een stolsels, echt vreselijk. Het beperkt je ook zo. Ik durf amper meer ergens heen. Ik had pillen van huisarts gekregen, toen stopte het gelukkig. Maar nu zonder pillen weer ongesteld en weer heftig. wel iets minder. Maar toch. zogauw mijn eigen huisarts weer terug is ga ik actie ondernemen. komende week eerst weer naar vervangende huisarts voor die pillen. ( ik wil wel wat aan mijn vakantie hebben) Ik heb hier zo geen zin in. Wordt vervolgd

  • Ik zat de hele vakantie mijn boek te lezen op een steen in de zee! Bloedde zo heftig dat ik er niet af kwam. Twee weken zo de vakantie doorgebracht. Tennissen kon ik niet, tampons en maandverband waren hier niet tegen op gewassen. Nu spiraaltje genomen. Bloeden aanmerkelijk minder hierdoor. Volgende probleem zijn zeer pijnlijke borsten, alsof je stuwing hebt, vreselijk, hoort er allemaal bij zeggen ze dan!!

 39. Na een half jaar “geen maandelijkse ongemakken gezien te hebben”en bij een party gegeven te hebben ,nu dubbel en dwars ongesteld (ben 52)

 40. Erg herkenbaar allemaal, ik ben 45 jaar oud en zit nu ook al weken te bloeden, Eerst lichtrood bloed, nu donker met stolsel en ja om het half uur de supertampon verwisselen. Voor de zekerheid ook maandverbnd in, maar Pffff. Wat een gedoe zeg, steeds checken of ik niet doorlek, hoofdpijn, emotioneel. Gelukkig geen krampen, als ik die voel neem ik extra magnesiumcitraat in, dit werkt erg goed tegen de krampen. En als ik onrustige benen heb smeer ik ze in met magnesiumolie, werkt ook erg fijn. allemaal sterkte gewenst

 41. Ik denk het al een tijdje, maar als ik jullie reacties en klachten lees, dan ben ik toch ook naar de overgang aan het gaan. (Ik meen me te herinneren dat mijn moeder ook vroeg in de overgang kwam.) Ik ben 43 en sukkel nu al een jaar of 2 met enorme bloedingen, menstruatiepijn die ik nog nooit zo hevig heb gehad als deze 2 jaar en om de 3 weken ongeveer ongesteld.
  Ik herken het ook zo goed dat ik het liefst niet te ver van een wc ben, voor het geval de boel weer eens doorlekt. Ik ben snel geirriteerd, heb soms het gevoel dat ik van mijn stokje kan gaan (voor een deel door de pijn in mijn buik) en voel me gewoon niet lekker.
  Vanavond maar weer opnieuw met magnesium en ijzer beginnen, ik raak meer ijzer kwijt dan ik het op kan bouwen.
  Sterkte ermee, dames, hoop dat dit hele gedoe snel achter de rug is.

 42. Met 11 gestart menstrueren. Was gelijk raak altijd heftige bloedingen en lang. Als tiener plakte ik er 2 naast elkaar en 1 achterkant om naar school te kunnen. Veel pijn krampen ziek etc. Na de bevalling( was 40) waren krampen weg maar de rest hetzelfde. Nu ik denk de overgang wel regelmatig maar er komt geen einde aan. Drie weken is heel normaal, ben je 1 dag minder denk je eindelijk een dag erna weer volop. Ik heb wel de oplossing tegen doorlekken LUIERS maat 6 kruitvat. Ik trek de plankrand eraf dan past het beter dan maandverband en eindelijk normaal de auto of winkel in zonder angst. Met gewoon verband is het na een uur al te laat. Tampons zijn geen optie. Ouder worden is niet fijn maar wat zal ik blij zijn als deze onzin stopt.

 43. Altijd zware menstruaties gehad. Nu 53 jaar oud en al ruim 5 maanden non stop ongesteld en steeds meer pijn. Inmiddels bloedarmoede. Geen stemmingswisselingen of opvliegers. Wel vleesbomen en heel veel slijm. Binnenkort een kijkoperatie, nu nog even afwachten. Wat zal ik blij zijn als dit een keer over is.

 44. Niet te geloven, wat een verhalen. Ik maakte me ongerust na bijna 3 weken steeds een beetje of een beetje meer vloeien. Maar jullie verhalen zijn beduidend erger. Toch vanmiddag een afspraak bij de huisarts. Ik hoop al een hele tijd dat het gauw stopt, ben inmiddels 53 en menstrueer sinds mijn 11de. Slik niet de pil want dat hielp vorig jaar in ieder geval geen barst. Hopelijk kan ze wat voor me betekenen. Veel sterkte allemaal.

 45. Ik lees jullie verhalen en vraag me af waarom je niet naar je huisarts gaat. Heb zelf ook veel last gehad en ben hier na een novaseur operatie vanaf. Nu nog maar weinig bloedverlies en veel minder pijnklachten.

 46. DANKZIJ GROOT DR. Zonnig VOOR HET OPLOSSEN VAN MIJN PROBLEMEN ZIJN E-MAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com
  mijn naam is Miss Fatima, ik was 5 jaar getrouwd met mijn man en we leefden gelukkig samen voor deze jaren en niet voordat hij naar Australië reisde voor een zakenreis waar hij dit meisje ontmoette en sindsdien hij mij en de kinderen en liefde haat haar alleen. dus toen mijn man terugkwam van de reis, zei hij dat hij me en mijn kinderen niet meer wilde zien, dus dreef hij ons het huis uit en ging hij nu naar Australië om die andere vrouw te zien. dus ik en mijn kinderen waren nu zo gefrustreerd en ik verbleef gewoon bij mijn moeder en ik was niet goed aan het behandelen omdat mijn moeder met een andere man trouwde na mijn vaders dood, dus de man met wie ze trouwde, behandelde haar niet goed, en mijn kinderen waren zo in de war en ik was op zoek naar een manier om mijn man terug naar huis te krijgen, omdat ik hem zo graag liefheb en koester. Op een dag toen ik op mijn computer aan het surfen was, zag ik een getuigenis over deze spell caster DR Sunny, getuigenissen gedeeld op het internet door een dame en het maakt zoveel indruk op me dat ik er ook aan denk om het eens te proberen. In het begin was ik bang, maar toen ik bedacht wat ik en mijn kinderen doormaken, nam ik contact met hem op en hij zei dat ik kalm moest blijven gedurende slechts 24 uur dat mijn man bij mij terug zou komen en tot mijn grote verrassing ontving ik een telefoontje van mijn man op de tweede dag na het vragen van de kinderen en ik belde DR Sunny en hij zei dat je problemen mijn kind zijn opgelost. dus dit is hoe ik mijn familie terugkrijg na een lange stress van rem up door een kwaadaardige dame dus met al deze hulp van DR Sunny, ik wil dat jullie allemaal op dit forum meegaan om een ​​enorme dank te zeggen aan DR Sunny en ik zal ook advies voor iemand in dergelijke of soortgelijke problemen of andere problemen moet ook contact met hem opnemen, zijn e-mail is) (drsunnydsolution1@gmail.com) hij is de oplossing voor al uw problemen en problemen in het leven. nogmaals zijn e-mailadres is (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HIJ IS GESPECIALISEERD IN DE VOLGENDE SPELL.

  (1) Als u uw ex terug wilt.

  (2) als je altijd slechte dromen hebt.

  (3) Als u gepromoot wilt worden in uw kantoor.

  (4) Als u wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.

  (5) Als u een kind wilt.

  (6) Als je rijk wilt zijn.

  (7) Als u uw echtgenoot / echtgenote voor altijd wilt binden.

  (8) Als u financiële hulp nodig heeft.

  (9) Hoe u werd opgelicht en u wilt uw verloren geld terugkrijgen.

  (10) als u uw scheiding wilt stoppen.

  (11) als u van uw man wilt scheiden.

  (12) als u wilt dat uw wensen worden toegekend.

  (13) Zwangerschapsspelletje om zwanger te worden

  (14) Garandeer dat je de verontrustende rechtszaken en echtscheidingen wint, ongeacht hoe het staat

  (15) Zorg dat uw huwelijk of relatie niet kapot gaat.

  (16) als u een ziekte hebt zoals (H I V), (KANKER) of een ziekte.

  (17) als je gebeden nodig hebt voor verlossing voor je kind of jezelf.

  zorg er opnieuw voor dat je contact met hem opneemt als je een probleem hebt hij zal je helpen. zijn e-mailadres is (drsunnydsolution1@gmail.com) onmiddellijk contact met hem op … of bel of whatsapp hem nummer +2348077620669

 47. Ik ben n vrouw van 45 jaar en ben al ruim 5 jaar lang aan het solle met mij ongesteld ik ben om de 14 dagen ongesteld en duurt tot 10 a 11 dagen eerst heel onschuldig en na 2 a 3 dagen hevig tot stilte bloedverlies en heb ook hevige rug pijn en hoofd pijn ik weet niet echt of deze klachten bij de overgang hoort maar ik hoop het wel en hoe lang dat kan duren en hoe oud ik dan ben als ik het niet meer wordt

 48. ja ik ken het ben 47 jaar gebruik de prikpil maar nu 7 dagen flink bloed met stolsels
  ik heb er ook wat voor gehad een pil. klote he vrouw zijn

 49. Lieve mensen, ik heb in januari uit het niets hartritmestoornis gekregen.Werd wakker met een hartslag van 180. Direct aan de medicatie , bloedverdunners en betablokker. Na 6 gebruik bleek dat er niks mis was met mijn hat.Inmiddels had ik een oneindige zeer zware menstruatie met grote stolsels. Hormonen, de pil, bloedstollingsmiddelen niks hielp. Gyno besluit het baarmoeder slijmvlies operatief te verwijderen. Ook dat hielp niet. Nu is mijn baarmoeder met baarmoeder mond verwijderd. Die maandag van de operatie was voor mij bevrijdingsdag. Het baarmonster was eruit. Ik ben nu een week verder en ben zo blij dat ik geholpen ben.Nu kan ik verder met mijn leven. Door dit gedoe is mijn relatie ook op de klippen gelopen want mijn agressieve buien waren extreem. Operatie is niet niks maar voor mij was het de enige en beste optie

 50. Bij mij is het minder geworden maar alles duurt wel langer ..gemiddeld 12 dagen..
  Soms heb ik 1a 2 dagen niets of bijna niets en hup begint het weer ..tuurlijk wel minder.. je wordt er zo onzeker v a n ..herkennen jullie dit ook

 51. Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen. Mijn vriend vertelde me over Lord Bubuza toen ik diepbedroefd was en niet wist wat te doen … We zijn al een paar jaar aan het daten en plotseling begon hij zich vreemd te gedragen en stopte me met bellen, elke keer als ik zijn telefoon belde, beantwoordde hij niet telefoon en ik was echt ongerust totdat hij me op een dag belde en zei dat het over was tussen ons. Ik probeerde te vragen wat het probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt, maar hij wil niet meer verder gaan met de relatie. Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe lord Bubuza hem hielp zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en hij reageerde en vertelde me dat mijn vriend binnen 12 dagen met me zal smeken tot 16 uur nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering … Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam Luis bij me terug en smeekte me op zijn knieën om vergeef hem. Heer Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen. Heb je een probleem??? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 …!!!!

 52. Ik ben afgelopen maandag 53 geworden. En ook in de overgang al minstens 5 jaar. De mvb en tampon industrie worden de laatste tijd bijzonder rijk door mij. Daar ik ook de ziekte van Crohn heb zijn de bloedingen nog een tikkeltje heviger dan normaal. Vorige week met de Ambu richting ziekenhuis. Daar zijn er onderzoeken gedaan en een kuur provera gekregen. De bloeding blijft gewoon doorgaan. Ook heb ik Tranexaminezuur gekregen tegen het bloedverlies. Helpt ook niet. Vanmiddag terug naar de gyn. Hopelijk hebben ze de juiste oplossing voor mij. Zodra ik deze weet zal ik het hier neer zetten.

 53. Ik was 39 toen ik mijn laatste “normale” menstruatie heb gehad. Die overigens vanaf mijn 12e begon en extreem pijnlijk was. Ik was zo ziek en vloeide zoveel dat ik mijn bed altijd moest verschonen. Ik heb toen ik 16 was de pil gekregen, het reguleerde mijn cyclus wel, maar ik kon er niet goed tegen. Ben na een half jaar gestopt. De klachten kwamen weer terug. In 2000 de prikpil geprobeerd maar ik bleef al die tijd vloeien. Toen maar weer gestopt. Toen in 2008 stopte het vloeien niet meer. Het stroomde letterlijk. Ik gebruikte tena incontinentie verbanden grote maat. Om mijn matras een incontinentie laken. En ik rook alleen maar naar bloed. Mijn man vond dat op den duur niet fijn. In behandeling bij de gynaecoloog. Ik kreeg twee keer novaseur, bloedtransfusie, hormoonkuur niets hielp en ik bloedde langzaam leeg en voelde dat ook. Toen werd er besloten dat het enige wat me zou kunnen helpen was de baarmoeder verwijderen. Ik was toen 40. Wat een verandering. Na een half jaar was ik weer de oude of nieuwe. Geen bloedingen meer, geen pijn, geen verbanden meer, en na een behoorlijke kuur ook geen ijzertekort meer. Heel geleidelijk kwamen de overgangsklachten. Slaap problemen, gewichtstoename, lichaamsgeur, gewrichtsklachte, geheugen, migraine enz. Ben nu 50 en zit er nog middenin. Ik neem het maar zoals het is en maak er het beste van. Veel sterkte dames.

 54. Hoe ik mijn ex-man terug heb..Ik ben zo opgewonden en deel mijn getuigenis van een echte betoveraar die mijn man bij me terugbracht. Mijn man en ik zijn nu ongeveer 5 jaar getrouwd. We waren gelukkig getrouwd met drie kinderen, twee jongens en een meisje. 4 maanden geleden begon ik wat vreemd gedrag van hem op te merken en een paar weken later ontdekte ik dat mijn man iemand anders zag. Hij begon laat thuis te komen van zijn werk, hij geeft nauwelijks meer om mij of de kinderen, soms gaat hij uit en komt hij zelfs 3-4 dagen niet thuis. Ik heb er alles aan gedaan om dit probleem te verhelpen, maar het mocht niet baten. Ik werd erg bezorgd en had hulp nodig. Toen ik op een dag op internet aan het surfen was, kwam ik een website tegen die suggereerde dat Great Mutaba kon helpen huwelijksproblemen op te lossen, verbroken relaties te herstellen, enzovoort. Dus ik vond dat ik hem eens moest proberen. Ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn problemen en hij vertelde me wat ik moest doen en ik deed het en hij betoverde mij. 24 uur later kwam mijn man naar me toe en verontschuldigde zich voor de fouten die hij deed en beloofde het nooit meer te doen. Sindsdien is alles weer normaal geworden. Ik en mijn familie leven weer gelukkig samen .. Allemaal dankzij King peso Krachtige liefdespreuk die echt werkt. Als je een probleem hebt neem dan contact met hem op en ik garandeer je dat hij je zal helpen. Hij zal je niet teleurstellen. E-mail hem op: (greatmutaba @ gmail. Com) of voeg hem toe op whatsapp (+234 805 468 1416).

 55. Pfff opluchting dat het dus normaal is. Ben net 48. Ik dacht dat je gewoon steeds n beetje minder ongesteld zou worden en dan … klaar ermee! Niet dus! Paar maanden overgeslagen en nu twee weken beetje bloed en daarna twee weken onwijs veel. Voor t eerst aan de supertampons, soms twee en dan binnen 3 uur doorlekken. Dan ineens wat minder en vervolgens weer volop. Pfff..

 56. Ben 53 jaar en heb sinds anderhalf jaar last van hevige ongesteldheid (met klonten en diarree). Was dus blij dat ik 5 maanden lang niet meer ongesteld was. Nu ben ik sinds 2 weken weer ongesteld, wel veel minder, is nu normaal, maar lijkt niet op te houden. Was dus heel blij dit artikel te vinden, want dat heeft me echt gerustgesteld. Wilde daarom een woordje doen omdat ik zag dat de laatste commentaar dateert van 2019. Bedankt dames en allemaal veel sterkte.

Reacties zijn gesloten.