Televisieserie over de overgang: Ten minste houdbaar tot

Een televisieserie over voornamelijk de overgang hebben we nog niet echt eerder gezien. Toch lijkt het een prima thema want ‘Ten minste houdbaar tot’ dat voorjaar/zomer 2022 werd uitgezonden op NPO1, is goed bekeken. Voer voor meer series over het leven samen nadat je alle ijkpunten hebt afgevinkt. Koophuis, topbaan en kinderen, en wat als de kinderen uit huis gaan en je weer samen bent? Een flinke overgang.

Zij had de kinderen, hij zijn carrière. Geen vuiltje aan de lucht, totdat die kinderen het huis uit zijn en carrières veranderen. Dan moet je het samen verder zien te rooien en dat blijkt in veel huwelijken niet mee te vallen. Als dan ook nog de overgang zijn intrede doet, blijkt het hek van de dam. Zodanig dat er een televisieserie aan gewijd kan, die best hoge ogen gooide.

Verbazing over het aantal jaren overgang

De dramaserie ‘Ten minste houdbaar tot’ is er eentje met een knipoog waarin Anna flink last heeft van de overgang en haar man Paul daar ook onherroepelijk mee te maken krijgt. Daar was Paul duidelijk even niet op voorbereid. In een interview bij Beau vertelt acteur Ruben van der Meer, die Paul speelt, dat hij echt niet wist hoe lang de overgang bij een vrouw kon duren. Hij schrok van het aantal jaren. “Wel tien tot vijftien jaar!,” zo vertelt hij met een verbazende blik. Een tijd die dus behoorlijk wat impact op een huwelijk kan hebben.

Actrice Ricky Koole, die de rol van Anna speelt, knikt in dat interview bevestigend alhoewel ze meteen duidelijk maakt dat ze zelf in het dagelijkse leven nog niet in de overgang zit. “In de serie heb ik er echter flink last mee en híj zit ermee,” duidt ze. “En dan moet je beiden je best doen om ermee te dealen”. Een huwelijkscrisis ontspruit zich.

Kijk de serie terug via NPOstart

Het waren maar acht afleveringen waarin het doel om als partners samen een beetje leuk en gezellig oud te worden nog best lastig blijkt. De serie is al even geleden uitgezonden, maar mogelijk kun je deze nog terugkijken via NPOstart.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel