Jouw gezondheid laten onderzoeken

Jouw gezondheid bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van je leven. Je kunt dan ook wel stellen dat je gezondheid jouw meest kostbare bezit is. Kies daarom voor een gezond voedingspatroon en beweeg voldoende. En laat af en toe preventief jouw gezondheid onderzoeken. Middels een preventieve gezondheidscheck kunnen eventuele risicofactoren en aandoeningen worden opgespoord. En zo’n vroegtijdige opsporing is doorgaans heel waardevol.

Verschillende medische onderzoeken mogelijk

De keuze voor een preventieve gezondheidscheck is om meerdere redenen een slimme keuze. Maar wat houdt een preventief medisch onderzoek precies in? Middels welke medische onderzoeken kun jij jouw gezondheid laten controleren? Er zijn verschillende soorten medische onderzoeken mogelijk. Welk medische onderzoek in jouw geval de beste keuze is, valt zo niet te zeggen. Dit hangt echt van jouw persoonlijke situatie af. Komen er in jouw familie veel huidaandoeningen voor? En ben je daarom nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw huid? Dan is een preventief dermatologisch onderzoek mogelijk iets voor jou. Wil je daarentegen liever weten hoe gezond jouw hart daadwerkelijk is? Kies dan voor een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Er zijn tal van verschillende medische onderzoeken beschikbaar die je preventief kunt laten uitvoeren. Voor welk onderzoek kies jij?

Inzicht in jouw totale gezondheid

Ben jij niet zozeer nieuwsgierig naar één specifiek lichaamsdeel? Zou jij liever willen weten hoe het met jouw algehele gezondheid gesteld is? Dan is het ook mogelijk om een bodyscan uit te laten voeren. Middels een totale bodyscan wordt er inzicht verkregen in jouw totale gezondheid. Hoe uitgebreid de bodyscan precies is, kun jij deels zelf bepalen. Je hebt namelijk de keuze uit drie verschillende bodyscans. Het gaat om de basis bodyscan, de plus bodyscan en de excellent bodyscan. Alle drie de bodyscans omvatten vijf gerichte MRI scans. De Plus bodyscan is tevens uitgerust met een laboratoriumonderzoek en met een cardiologisch onderzoek. Wil je tevens jouw huidgezondheid laten onderzoeken? Dan is de excellent bodyscan voor jou een goede keuze.

Waarom preventief onderzoek?

In de Nederlandse gezondheidszorg ligt de focus op genezing. Dat er in het geval van ziekte vaak genezingsmogelijkheden zijn, is fijn. Maar waarom zou je de focus niet leggen op preventie? Dat doe je bij een auto toch ook? Je brengt een auto preventief naar de autogarage toe voor een preventieve check. Je wilt immers voorkomen dat jouw auto plotseling gebreken gaat vertonen. Maar waarom zou je dat bij jouw meest kostbare bezit niet doen? Waarom zou je afwachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Precies! Neem het heft in eigen handen. Laat jouw gezondheid preventief onderzoeken en laat zo eventuele risicofactoren vroegtijdig opsporen of uitsluiten.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel