Lekker uitwaaien op de Wadden

We weten allemaal dat een gezonde leefstijl juist in de levensfase van de overgang extra belangrijk is. Om langer fit en slank te blijven moeten we flink in beweging blijven. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn ideale manieren van bewegen, niet te belastend voor de gewrichten, maar wel erg goed voor de bloedsomloop. En de gezonde buitenlucht doet ook goede dingen voor longen, huid en niet te vergeten het humeur.

Kortom, de paden op, de lanen in. En dat kan overal, maar een verandering van omgeving is wel erg fijn voor de broodnodige afwisseling. Zo is het volop buiten in beweging zijn een stuk makkelijker vol te houden. En daarvoor hoef je het land niet uit. Unieke natuur en cultuur is ook binnen onze landsgrenzen te vinden. Bijvoorbeeld op onze vijf onvolprezen waddeneilanden.

Even weg in eigen land. Een paar uur van huis en toch in een hele andere wereld. De Waddeneilanden zijn allemaal verschillend, ze hebben allemaal hun eigen charme en unieke karakter. Zodra je in Noord-Holland of Friesland op de boot stapt ben je op vakantie. Leuk voor een dagje, maar om de wadden echt te beleven is een langer verblijf aan te raden.

Elk waddeneiland heeft zijn eigen unieke karakter en de specifieke kenmerken zijn goed bewaard gebleven. Het is zeker de moeite waard ze allemaal eens te bezoeken. Huur bijvoorbeeld een Ameland huisje of een Terschelling huisje . Er is op die wat grotere waddeneilanden veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Bij de plaatselijke VVV weten ze er alles over en de eilandbewoners vertellen er ook graag meer over, want ze zijn trots op hun bijzondere woonplaats. Op de eilanden kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Maar ook in dorpjes is van alles te doen. En het strand en de zee zijn nooit ver weg. Waddenzee en Noordzee, elk met hun eigen karakter. Vervelen is er op een waddeneiland echt niet bij.

Eilandbewoner

Huisjes zijn er op alle eilanden in alle soorten en maten te huur. Bij het strand en in de dorpjes. Een huisje huren geeft de mogelijkheid de vakantie helemaal naar eigen wensen en behoefte inrichten. Boodschappen doen in de plaatselijke winkeltjes, koken in de eigen tijdelijke woning of lekker uit eten. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand. Het is fijn om zo’n uitvalsbasis te hebben waar je je gang kunt gaan en met niemand rekening hoeft te houden. En na een lange en actieve dag buiten is het heerlijk thuiskomen en ontspannen. Zeker in een extra luxe huisje met jacuzzi

‘s Avonds nadat de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, komt het eiland tot rust. De dagjesmensen zijn verdwenen en de sfeer verandert. Het heeft iets intiems en romantisch om op het eiland achter te blijven. De saamhorigheid van samen leven op een afgelegen plek is zelfs zo dicht bij huis en in deze tijd van altijd in verbinding staan met de hele wereld nog altijd voelbaar.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel