3 Tips om het beste uit je internet te halen tijdens het thuiswerken

Thuiswerken is, mede door de coronacrisis, dé nieuwe manier van werken. Het was niet echt een optie tijdens de lockdown, maar ook in de periode na de lockdown besloten veel werkgevers en werknemers het thuiswerken erin te houden. Om goed te kunnen thuiswerken hebben je een goed ingerichte werkplek nodig.

Je werkt dan wel vanuit huis maar het is wel belangrijk om productief te blijven tijdens je werkuren. Thuiswerken betekent werken via internet. Het is daarom belangrijk dat je internetsnelheid goed is zodat je niet vastloopt bij iedere zoom meeting. In deze blog lopen we een aantal tips bij langs zodat ook je het beste uit je internet kan halen.

Tip 1: Versterk je Wifi-signaal

Als er iets belangrijk is tijdens het thuiswerken dan is het wel je internetsnelheid. Als je wifi-signaal niet zo sterk is kun je een aantal dingen doen om deze te versterken.

Plaats van de router

De plek van de router is een belangrijk onderdeel. De router kan het beste zo vrij en hoog mogelijk staan. Je moet er ook voor zorgen dat er geen andere apparaten in de buurt staan die werken op radiogolven, denk aan een magnetron.

Wifikanaal

Als dat nog niet helpt kun je ook nog proberen om je router in te stellen op een minder gebruikt wifikanaal. Als je buren namelijk op hetzelfde wifikanaal zitten kan dit een kleine vertraging veroorzaken. Dit is natuurlijk wel wat gepruts als je geen verstand hebt van routers. Vaak staat er informatie op de site van de provider. Mocht het dan nog steeds niet lukken kun je het beste contact opnemen.

Tip 2: Check regelmatig de downloadsnelheid van het internet

Een downloadsnelheid is de snelheid waarmee je via je internet een bestand kunt downloaden. Dit geldt niet alleen voor bestanden, maar ook websitepagina’s en filmpjes. Naast de download snelheid heb je ook nog de uploadsnelheid. Dit is de snelheid waarin je met je internetbestanden kunt uploaden. Denk aan het versturen van bestanden via de mail.
Wanneer je alleen of met zijn tweeën dagelijks internet gebruikt heb je aan 20 Mb/s genoeg. Je kunt op deze manier prima thuiswerken terwijl de ander een YouTube filmpje kijkt. Maar als je met meer mensen thuis bent, die ook allemaal internet willen gebruiker heb je iets snellers nodig. Dan raden we je aan te gaan voor 40 tot 50 Mb/s. Heb je een gamer in huis die de hele dag online zit te gamen en je moet ook kunnen genieten van snel internet? Dan moet je minimaal 50 Mb/s aanhouden.

Tip 3: Gebruik niet altijd je camera tijdens online meetings

Videobellen vraagt veel meer van je internet dan wanneer de camera uitstaat. Het maakt ook nog verschil of je 1 op 1 belt, of met een grotere groep. Als je met een grotere groep belt moet je namelijk alle individuele camera’s laden. Soms is het handig om even te videobellen, maar er zijn ook vaak gesprekken die prima kunnen zonder beeld. In dit geval is het aan te raden de camera uit te laten zodat je internet beter presteert.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel