Een betonlook op de vloer? Denk dan aan een gietvloer!

Betonnen vloeren zijn heel erg mooi, maar helaas kleven er wel veel nadelen aan dit type vloeren. Daarom is het beter om te kiezen voor een gietvloer betonlook. Hiermee haal je de vele voordelen van een gietvloer in huis en weer je de vervelende nadelen, zoals scheuren en een poreuze vloer.

Natuurlijk

Een vloer met een betonlook biedt een hele natuurlijke uitstraling. Toch is het een stuk stoerder dan bijvoorbeeld een vloer met een houten look, zoals laminaat of pvc. Een gietvloer kan soms wel eens wat strak zijn, maar dat is niet het geval wanneer het een gietvloer met een betonlook is. Hiermee maak je het juist weer knus en warm in jouw woning. Daarnaast is een betonvloer geschikt voor in alle ruimtes van het huis dankzij de sterke eigenschappen van een gietvloer.

Sterke vloer met een mooi uiterlijk

Een betonlook vloer is niet alleen heel erg mooi, maar dankzij deze investering hoef je de eerste tientallen jaren ook niet meer na te denken over een andere vloer. Een design betonvloer is namelijk bijna niet te slopen. Het zijn onderhoudsarme vloeren: je hoeft ze niet te schuren, lakken of oliën. Het enige wat je moet doen, is de vloer af en toe stofzuigen en dweilen. Gaat er eens wat water over de vloer? Geen probleem: de vloer is naadloos en vochtbestendig. En wat ook niet verkeerd is, is dat de betonlook vloer heel goed samengaat met vloerverwarming.

Verschillende mogelijkheden

Binnen een gietvloer met betonlook zijn ontzettend veel mogelijkheden. Allemaal met een eigen samenstelling. Neem bijvoorbeeld woonbeton. Dit is gemaakt van polyurethaan en cement. Of een vloer met beton cire: een vloer die bestaat uit gewreven en gewaxt beton. Het leuke aan dit type vloer is dat het heel goed gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld wanden, muren en aanrechtbladen. Zo maak je een geheel binnen een ruimte. Je bent met een betonlook vloer in ieder geval verzekerd van een prachtige vloer, geheel uniek en bijzonder.

Waarom echt beton niet aan te raden is

Beton is heel erg stevig en sterk, maar beschikt eigenlijk niet over flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat er bij temperatuurschommelingen heel snel scheuren in de vloer kunnen ontstaan. In deze scheuren kan zich weer vocht en vuil ophopen en dat komt de hygiëne niet ten goede. Dit maakt trouwens ook dat een echte betonnen vloer niet goed met vloerverwarming kan. Daarnaast laat de dikke laag beton warmte slecht door en houdt het de warmte ook niet vast. Een betonlook gietvloer doet dit wel. Ook is beton heel poreus. Mocht je ooit een glas wijn laten vallen, zul je altijd een vlek blijven zien op de vloer. En beton kan ook niet goed tegen vocht: er kan betonrot ontstaan.

Dankzij de minimale dikte van de gietvloer betonlook (meestal maximaal 3 millimeter) is de vloer ook prima te combineren met bijvoorbeeld pvc of laminaat. Je hoeft dan weinig hoogteverschil te overbruggen. Wanneer je kiest voor beton, heb je een vloer die minimaal 8 centimeter dik is. Dat is veel lastiger te overbruggen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel