Een duurzame en sterke vloer? Kies kunststof!

Dankzij de uitvinding van kunststof, is ons leven een stuk verrijkt. Denk maar eens aan elektriciteit, dat zonder kunststof niet mogelijk zou zijn. Of het toilet zoals we die vandaag de dag kennen. Of de kunststof kozijnen, de smartphone… Het kent vele voordelen. Zo is het licht, sterk en kan het eigenlijk niet gaan rotten. Dit kan bij een natuurlijke vloer wel. Het is daarom geen wonder dat ook steeds meer mensen overgaan op een kunststof vloer.

Grote keuzemogelijkheid

Er zijn heel veel verschillende looks te verkrijgen wanneer je kiest voor een vloer van kunststof. Denk maar eens aan een mooie visgraat vloer. Dit zijn vloeren van pvc. Maar ook een vloer van laminaat is voor een groot deel gemaakt van kunststof. Echter is de inktlaag op papier gedrukt. Daardoor kan laminaat bij vocht raar worden. Bij een pvc-vloer is dit niet het geval. Een visgraat vloer geeft een heel mooi, sfeervol en warm uiterlijk. Van oudsher komen deze vloeren in dure herenhuizen voor. Met een visgraat vloer haal je dus een luxueuze vloer in huis.

Ook de gietvloer is een vloer van kunststof. Deze strakke vloeren zijn naadloos gelegd en vereisen dus weinig onderhoud. De gietvloer heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Als je een woonmagazine of -programma bekijkt kun je er niet meer om heen. Voorheen werden gietvloeren vooral gebruikt in het bedrijfsleven. Dit is te danken aan de hygiënische en sterke eigenschappen van de vloer. Een gietvloer is namelijk naast waterafstotend ook stofwerend.

Mooie looks en heerlijk warm

Een gietvloer kun je ook krijgen in bijvoorbeeld een mooie betonnen afwerking. Bijvoorbeeld Beton Cire. Dit is een gietvloer vermengd met cement. Het is dan gewaxt en gewreven beton. Hierdoor ontstaat een wolkig effect. Dat maakt de strakke vloer een stuk warmer. Het is ook heel goed te combineren met Beton Cire op de wanden, muren of op het aanrechtblad. Zo maak je van een badkamer of een keuken een prachtig geheel.

Een kunststof vloer is prima te combineren met vloerverwarming. Hierdoor hoef je in je woning geen buizen en radiatoren meer te plaatsen. Dankzij de minimale dikte van een kunststoffen vloer gaat de warmte er gemakkelijk doorheen. Ook houdt kunststof de warmte vast. En tegenwoordig zijn er zoveel warme designs te vinden: je zult vast een mooie vloer tegenkomen die je ontzettend graag wilt hebben!

Gaat jarenlang mee

Een kunststof vloer gaat jarenlang mee. Het is even een flinke investering, maar dan heb je ook wat. Gietvloer prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van de ondervloer, of je ook vloerverwarming neemt, de grootte van het oppervlak en of je het zelf plaatst of laat plaatsen. Een gietvloer is echter niet gemakkelijk te plaatsen. Kies daarom bij twijfel voor een deskundig team, om zo teleurstelling te voorkomen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel