Steek je licht eens op bij een hormoonspecialist

Je kunt met overgangsklachten naar een huisarts of een gynaecoloog, maar je kunt ook een hormoonexpert raadplegen. Vivian Reijs is momenteel de bekendste hormoonexpert van Nederland.

Wie worstelt met de overgang, last heeft van de verschijnselen die ermee gepaard gaan oftewel van het feit dat de hormoonhuishouding helemaal uit balans is, kan terecht bij de huisarts of een gynaecoloog, maar ook bij een zogenoemde hormoonexpert of hormooncoach. Coaches of experts die zich hebben verdiept in verbanden tussen klachten, voeding, leefstijl en hormonen. Regelmatig zijn ze ook orthomoleculair therapeut.

Wie is hormoonspecialist Vivian Reijs

Hormoonexpert Vivian Reijs creëerde platform Vivonline.nl. “Hormoonbalans is heel goed te beïnvloeden met leefstijl”, meent Vivian. Ze schreef onder andere de boeken: Herstel je hormonen en Help, ik val niet af! Haar motivatie, zo schrijft ze op haar platform, is: “Ik wil graag de werkende vrouwen en de werkgevers bewust maken van het feit dat we hormonale klachten niet voor lief hoeven te nemen en we daar heel veel zelf aan kunnen doen, ongeacht de leeftijd. Hierdoor zullen de werknemers zich veel energieker en vitaler voelen en de werkgevers zich minder zorgen hoeven te maken over ziekteverzuim, een win win dus…”

Speciaal voor vrouwen tussen de 40 en 60 jaar

Het is interessant voor vrouwen van iedere leeftijd, maar zeker voor de vrouw in de overgang. De jaren dat de hormoonspiegel steeds meer daalt en het lijf op zoek moet naar een nieuwe balans. Zo schrijft Vivian Reijs op haar platform uitgebreid over de problemen die vrouwen ervaren om af te vallen tijdens de overgang. En dat is nog maar een voorbeeld van wat deze deskundige over de overgang te vertellen heeft. Er is een onlineprogramma speciaal voor vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. ‘Stralend en blij door de (beginnende) menopauze’ heet het.

Mocht je een hormoonspecialist willen raadplegen, dan kun je een blik werpen op het platform van Vivian Reijs om te zien wat zij doet en wat er mogelijk is. Persoonlijk contact met een expert of coach kan fijn zijn. Dat hoeft natuurlijk niet per se Vivian Reijs te zijn. Er is vast een hormoonexpert bij jou in de buurt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel