Kussen tips tegen de overgang

Je kent het vast wel. Je ligt lekker in bed, maar dan word je ineens badend in het zweet wakker. Ja, nachtelijk zweten is één van de kenmerken van de overgang. Het zweet breekt je uit, je haren kun je bijna uitwringen en je hele lijf is plakkerig. Soms moet je zelfs je bed verschonen. Dit alles is niet fijn. Nachtelijk zweten houdt menige vrouw wakker in de overgang. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen die de periode van de overgang een stukje makkelijker maken. Wist je dat je jouw bed kunt aanpassen als je last hebt van nachtelijk zweten? In dit artikel hebben we het over kussen tips tegen de overgang, maar je kunt sommige van deze tips ook toepassen op je matras, molton, onderdeken en hoeslaken.

Kussen tips tegen de overgang

Als we het hebben over kussen tips tegen de overgang, dan gaat het vooral over materiaal en vulling. Er zijn verschillende materialen met een eigen functie. Je kunt hierbij denken aan ademend katoen, dons, wol of kapok, maar er is meer. Heb je weleens gehoord van maisvezel of Lyocell? Dit kan worden gebruikt als vulling, maar is ook zeer geschikt als kussenhoes. De tips in dit artikel gaan met name over het voorkomen van een nat kussen door het nachtelijk zweten tijdens de overgang.

Bescherm je kussen

Goede kussens zijn vaak niet heel goedkoop. Daarom wil je ze graag beschermen tegen zweet. Een kussenbeschermer van katoen, maïszetmeel of Lyocell is perfect om het zweet op te nemen en tegelijkertijd het kussen te beschermen. Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende materialen.

Wat is het perfecte kussen tegen de overgang?

Het perfecte kussen tegen de overgang biedt ondersteuning, is comfortabel en ademt. Je kunt beter niet kiezen voor een synthetisch kussen. Hoe natuurlijker het materiaal, des te beter het kussen ademt. Wat voor jou het perfecte kussen is, hangt van jouw specifieke voorkeuren af. Houd bij het kiezen van een kussen tegen de overgang altijd rekening met het materiaal. De ondersteuning en het comfort verschillen per persoon.

Wollen kussen tegen de overgang

Wol is een fijn materiaal voor een kussen tegen de overgang. Een wollen kussen biedt goede ondersteuning en is veerkrachtig. Een wollen kussen is zeer hygiënisch, want het reinigt zichzelf. Dit komt door de lanoline die in wol zit. Sommige mensen kunnen wol ervaren als kriebelig. Het lijkt misschien niet zo, maar ook wol kan verkoeling bieden. Het is volledig afhankelijk van jouw voorkeur of je gaat voor een wollen kussen. Wij hopen de keuze iets makkelijker voor je te maken.

Donzen kussen

Een kussen van dons is superzacht en in elke vorm te brengen, afhankelijk van jouw slaaphouding. Met een kussen van dons is het alsof je op een wolkje slaapt. Het is wel belangrijk dat je het kussen iedere dag opschudt, anders verlies je het volume.

Dons is warmte regulerend. Dit betekent dat het in de winter niet te koud is en in de zomer niet te warm. Dons leent zich bij uitstek voor een kussen tegen de overgang omdat dons een goed absorberend materiaal is. Heb je behoefte aan meer ondersteuning? Dan is dons misschien niet het beste voor jou.

Maisvezel

Maisvezel kan worden gebruikt als vulling voor een kussen, maar ook als materiaal voor kussenbeschermers en kussenslopen. Op die manier profiteer je van alle voordelen van maisvezel. Maisvezel is absorberend, ademend, warmte regulerend en voelt zijdezacht aan. Je kunt maisvezel ook combineren met een andere kussenvulling. Zo profiteer je van de voordelen van bijvoorbeeld wol en maisvezel. Maisvezel biedt daarbij ook nog eens voldoende ondersteuning, terwijl het niet hard of vervelend aanvoelt.

Lyocell kussen tegen de overgang

Lyocell is een vezel dat wordt gemaakt van houtvezels of andere plantaardige vezels. De eucalyptusboom wordt veel gebruikt voor het maken van Lyocell.

Lyocell is een zachte, maar toch zeer sterke stof die super absorberend is. De stof voelt door zijn zachte structuur ook heel fijn aan op de huid. Het kan worden gebruikt als vulling, kussenbeschermer en kussensloop.

Kies de juiste kussensloop

Naast de juiste kussenvulling is het ook belangrijk dat je een goede kussensloop hebt. Je kunt kiezen voor katoen, bamboe, maisvezel, Lyocell en andere natuurlijke stoffen. Voor meer kussentips kijk op Kussentips. Je vindt hier kussen tips tegen de overgang en nog veel meer.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Deel dit artikel